Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ:


Όταν επιλέχτηκε από κάποια μέλη η συγκεκριμένη περιοχή για επόμενη εκδρομή δεν ξέραμε εκτός από τα κλασσικά (φυσικό περιβάλλον-καλές παροχές-καλό φαγητό κλπ) τι άλλο θα συναντήσουμε. Μετά απο εξονυχιστικό έλεγχο Προέδρου και Γραμματέα στο internet (ο Ταμίας έβλεπε Formula1 και τσόντες όπως πάντα) ανακαλύψαμε ότι η περιοχή κρύβει πολλά περισσότερα....

Το Παγγαίο είναι το βουνό του Διόνυσου και του Ορφέα (τα βακχικά μυστήρια ξεκίνησαν απο δω), ένα βαθύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη περιοχή με τις περίφημες βραχογραφίες που υπάρχουν διάσπαρτες εδώ και χιλιάδες χρόνια

...αλλά ,και τα από την αρχαιότητα, χρυσορυχεία που υπάρχουν διάσπαρτα κρυμμένα στη γύρω περιοχή. Έτσι λοιπόν για όλα τα παραπάνω μια μεγάλη και ιδιαίτερη μελέτη έχει γίνει από τον Γραμματέα άλλα και από το μέλος Ε. Κολέντζη όπου θα μας παρουσιάσει λαογραφικά στοιχεία.

Από κι και πέρα όπως είδατε και στο πρόγραμμα σ'αυτή την εκδρομή επισκεπτόμαστε τα καλύτερα μέρη της ανατολικής Μακεδονίας:

Ξεκινάμε από τη βόλτα μας στη παλιά πόλη της Καβάλας, την επόμενη μέρα επισκεπτόμαστε τη Δράμα και καταλήγουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα και επιβλητικότερα σπήλαια της Ευρώπης,αυτό της Αλιστράτης Σερρών, όπου ξεναγός θα μας περιμένει μετά το μεσημέρι για να μας ξεναγήσει στα μυστικά του... Καλή εκδρομή σε όλους μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: